Grillad fasanrulle

Hade lite fasan lår i frysen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av. Kom på detta recept till en "fasanrulle"
300g fasankött (renskuret från låren)
2 st äggulor
1 1/2 dl grädde
2 msk ströbröd
färska örter (salvia, timjan, rosmarin)
salt & peppar
Mixa sönder eller mal köttet. Ha i köttet, ströbröd, grädde och äggulorna i en bunke och blanda om. Hacka örterna grov och krydda i smeten med örter, salt och peppar. Låt den färdiga smeten vila i kyl i ca 1 timme. Forma sedan rullar med hjälp av plastfilm. Lägg de inplastade rullarna i en form och täck till hälften med vatten. Baka i ugn på 150 grader i ca 20 minuter, tills rullarna känns fasta. Ta ut och låt svalna. Ta bort plasten och skär till lagom stora bitar, grilla på bitarna så att de blir varma och får fin färg.
Servera gärna med kall kokt potatis som du lägger med lök och kryddor samt olivolja i foliepaket och sedan värmer du paketet på grillen. Gör gärna någon kallsås på yoghurt eller servera en bearnaise till detta.

Den här rätten går alldeles utmärkt att göra hemma och ta med till jaktstugan och bara ”värma” klar på grillen, enkelt att imponera på resten av jaktgänget


 Grillad fasanrulle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0