Snart Lodjursjakt

På söndag drar den igång, lodjursjakten. De senaste åren har jakten varit avklarad redan vid lunch samma dag som den startat, detta beror väl främst på bra spårförhållanden och en god tillgång på jaktbara djur.
Det blir säkerligen lika iår, ökningen av tilldelningen var marginell i det oråde jag jagar och spårförhållandena är mycket goda. Det enda som kan dra ut på jakten är att hundarna kan få svårt att få tryck på djuren då snömängden i skogen är riktigt stor.
Imorgon bitti bär det av till Jaktstugan (för att tina upp den) och en heldag med spårningsjobb för att se om det är några djur inne så att vi snabbt kan begränska området vi skall jaga i på söndag....vi får se hur det går. En sak är iallfall säker, det blir en trevlig dag i skogen.

Jaktstugan i vinterskrud.
  

lyckad rävjakt idag.

MMS

lyckad rävjakt idag.


Jägarhatet

Surfade runt på några jaktsidor och hittade en länk till en sida som hette rovdjurportalen där en Raggen Gråtass skriver om rovdjuren, det är direkt skrämmande att läsa om hur han framställer jägaren och beskriver rovdjuren och jakten. Mycket fakta fel och konstiga vinklar och han drar sig inte för att hänga ut personer som bla. ledare för SGT-rörelsen (hur han nu lyckats få det till en rörelse)
Följande länk är till beskrivningen av jägaren, observera vapnet på bilden!

Hjortjakt

Jag avslutade klövviltsjakt säsongen förra lördagen med att skjuta en bock killing, var nöjd med det och summerade säsongen samtidigt som jag planerade in de kommande rävjakterna. Men så ringer en kompis som är viltmästare och frågar om jag vill vara med och skjuta av lite "flik" hjortar på en gård, tja stövaren kan vänta klöviltsäsongen är inte slut.
Utanför fönstret yr snön ner och jag håller på att avsluta jobbet men tänkarna är redan på morgondagens hjortjakt och stövaren behöver inte vara ledsen på söndag ska han få driva räv.

Förgiftat älgkadaver

Nu har det kommit analyser från SVA som visar att ett älgkadaver som hittats i skogarna mellan Mora och Rättvik skulle vara förgiftat. Vilket ämne som kadavret är förgiftat med vill polisen ännu inte avslöja av utredningsskäl.
Att någon förgiftar ett kadaver har jag extremt svårt att förstå, vem kan vara så korkad? Media vill ha det till att jägare skulle ha gjort detta i syfte att döda varg, finns det verkligen jägare som tänker så? Att förgifta en älgkropp som många av skogens djur äter av kan inte vara jägarmässigt tänk, personligen har jag mycket svårt att förstå sådana tilltag.
Jag hoppas att det inte är jägare och att det inte kommer att hända igen.

RSS 2.0