Miljöministerna om vargläget.

Miljöminister Carlgren kallade idag till presskonferens, där talade han om att etappmålet för vargstammen nu var uppnått och han han i och med detta ger naturvårdsverket i uppdrag att titta på möjligheten till en ”strikt och begränsad jakt” på varg och även järv samt hur vargstammens genetiska bevarande status skall öka. Naturvårdsverket får till den 15 februari på sig att lämna förslag på detta. Carlgren säger även att med en stark genetisk bevarandestatus på vargstammen kanske det inte behöver vara så stort antal vargar dvs. Carlgren vill helt enkelt veta hur en inplantering skall gå till och hur stor vargstammen behöver vara med inplantering som hjälp för att öka den genetiska bevarande statusen.

Regeringen vill ha dessa underlag för att senare under våren kunna lägga en ny proposition om en ”förändrad förvaltning av rovdjuren”.

Sammanfattar man detta så blir det ingen vargjakt denna vinter och att det viktiga blir hur vi på konstgjord väg skall kunna behålla en vargstam i Sverige dvs. genom inplantering.

- Ja Ja, nu har man i alla fall börjat utreda varg situationen i Sverige!

se pressinformationen här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0