Blekingevargen!

Har följt med lite i dabatten kring den varg som vandrat ner till Blekinge och tagit sig några får. Jag blir faktiskt chockad över vad som händer, länstyrelsen i Blekinge och Kalmarlän tillstyrker skyddsjakt! Va, vi ska ha varg i Sverige och länstyrelserna är tillsynsmyndigheter, när det äntligen kommer en varg till den södra delen av landet ska den skjutas, den har tagit ett 40-tal får. Nej tack, länstyrelsen där nere får snabbt ta och rulla ut rovdjursstängsel och skydda fårbesättningarna. Samma sak hände när en varg dök upp i norrtäljetrakten, några får senare och vargen var död. Nu har Norrtälje trakten åter berikats med en varg denna från det "viktiga" reviret galven, hoppas den får stanna där.
Jag jagar i en kommun med 4 vargrevir och flertalet ensamvargar som springer omkring mellan reviren, när vi fått ta bort ett antal vargar då kan vi låta "södern" skjuta någon. Våra vargar tar också får fast fåren i Dalarna och värmland verkar inte ha samma värde.....tydligen.

Kommentarer
Postat av: UR

Intressant inlägg!

Blekinge Länstyrelsen AVSLOG ansökan om skyddsjakten. Kalmar tillstyrke den däremot. NVV var för skyddsjakten och även Viltskadecenter tillstyrkte skyddsjakten. Det som räddade den vargen var att den gick över länsgränsen till Kronobergs Län. Det var i princip det enda som skillde den vargen från den som blev beviljad skyddsjakt på i Stockholsmtrakten.Under 2009 har man beviljat skyddsjakt vid 3 tillfällen och avslagit ungefär 26 ansökningar.JAg tror inte vi jägare tjänar ngt på att ondgöra oss över de gånger andra får tillstånd för skyddsjakt på varg. Ju fler som får skjutas ju bättre är det, enligt mig i alla fall. :)

2009-10-07 @ 13:45:36
URL: http://jaktomat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0